Seminar: the issue of currencies in consolidation

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Seminarie: de valuta problematiek in consolidatie

Naast een compleet gamma aan CPM software, voor zowel consolidatie, rapportering, reconciliatie van intercompany transacties als planning en budgetering, organiseert Sigma Conso ook verschillende opleidingen en seminaries doorheen het jaar.

Deze aangelegenheden bieden geïnteresseerden een ideale kans aan om zich te verdiepen in een bepaald thema en om ervaringen te delen met accountants, controllers, consolideurs en CFO’s van andere bedrijven.

Op 16 oktober 2014 organiseerde Sigma Conso een seminarie over de problematiek van omrekeningsverschillen. Deze kort, maar krachtige opleiding vond plaats in Gent en werd gevolgd door een dertigtal geïnteresseerden die tewerkgesteld zijn in verschillende internationale bedrijven: bouw, productie, verzekeringen…

Na een korte uiteenzetting van het programma, bracht onze consultant Hans Devloo verschillende thema’s naar voren omtrent de valuta problematiek. Zo werden volgende topics behandeld:

  • conversieprincipes
  • aanschaffing van een nieuwe entiteit met vreemde valuta in de consolidatiekring
  • wisselkoersverschillen bij intercompany reconciliatie
  • vreemde valuta en cash flow statement
  • dividenden in vreemde valuta

Na afloop werd er ook voldoende tijd voorzien om vragen te stellen en dieper in te gaan op specifieke cases.

Voor dit seminarie had Sigma Conso gekozen voor een kort programma tijdens de middag. Dit had als voordeel dat de deelnemers weinig verkeershinder ondervonden en het gaf hen de ideale kans om na afloop nog wat gedachten uit te wisselen tijdens een gezellig lunchmoment.

Share this article :
Recent articles
Consolidated cash flow statement – Currency issues  By Jean-Luc Squifflet, Senior Consultant, Sigma Conso   […]
IFRS 16 timeline: which deadlines do you need to adhere to? IFRS 16 is compulsory […]
X