Bff41b36 1f55 416d 877a 08e0dc96d8ec

Information sur l'entreprise

Secteur d'activité
Leader dans la création et l’édition de jeux mobile
Fondé
1999
Siège social
Paris (France)
Chiffre d'affaires
Chiffre d’affaires 2016 : 257.2 millions €
Présence dans le monde
Groupe international. Présence en Europe, Asie, Amérique, Afrique.
Site Web de l'entreprise
http://www.gameloft.com/

De return on investment - in enkele woorden

 • Autonomie: de eenvoudige parametrage van de tool laat toe om nieuwe rekeningen zelfstandig toe te voegen, parameters te wijzigen en nieuwe rapporten aan te maken in functie van de noden van de groep.
 • Tijdwinst: het consolidatieteam wint één week bij elke afsluiting vanwege de talrijke automatisaties die de applicatie mogelijk maakt op vlak van:
  • Import van gegevens
  • Herwerkingen
  • De aanmaak van simulaties
 • Ergonomie: de tool is snel en gemakkelijk in gebruik te nemen. De interface voor de invoer van gegevens is eenvoudig en performant en rapporten zijn gemakkelijk aan te maken.
 • Fase close: de ergonomie, de performantie en de talrijke functionaliteiten van Consolidation & Reporting laten toe om de afsluittermijn in te korten en de kwaliteit van de financiële informatie te garanderen.

De situatie

Gameloft dient elk trimester een afsluiting en geconsolideerde rapportage in IFRS te produceren voor Vivendi, belangrijkste aandeelhouder van de groep sinds juni 2016. De internationale groep, met zo’n dertig munteenheden, was dan ook op zoek naar een performante en betrouwbare oplossing om te kunnen voldoen aan de vraag van de aandeelhouders en de groep beter te besturen.

De oplossing

De groep koos voor Sigma Conso Consolidation & Reporting omdat het aan alle noden van de groep voldeed. De uitrol van de tool gebeurde zeer snel: na één week opleiding in november 2016 werd de eerste afsluiting volledig autonoom en zonder problemen gerealiseerd in december van hetzelfde jaar.

Het resultaat

Corinne Beaulieu, Directrice Accounting en Consolidatie bij Gameloft, legt uit: “De applicatie Consolidation & Reporting van Sigma Conso is zeer ergonomisch: de business logica van de tool is duidelijk en gemakkelijk te volgen. Als gevolg is de ingebruikname van de tool eenvoudig en het werk intuïtief uit te voeren. Daarnaast waren wij ook aangenaam verrast door de performantie van de tool: de consolidatieherwerkingen en de aanmaak van verschillende rapporten zijn uitermate snel”.

De bundels van de verschillende entiteiten worden automatisch geïmporteerd in de consolidatie- en rapportagetool, wat een snel en betrouwbaar proces garandeert.

Andere specificiteiten van dit project:

 • De IFRS parametrage werd aangepast in functie van de specifieke noden van Gameloft en van Vivendi.
 • Eén resultatenrekening per activiteit werd aangemaakt.
 • De automatisatie van de boekingen met betrekking tot wisselkoersverschillen wordt sterk geapprecieerd en zorgt voor een aanzienlijke tijdwinst.
 • De cash flow tabel en tax analyse worden ook behandeld in de software.

Corinne Beaulieu, Directrice Accounting en Consolidatie van Gameloft, voegt toe:

“Indien ik Sigma Conso moet beschrijven aan de hand van drie kenmerken, zou ik kiezen voor “professioneel, competent en snel”. Het project werd tijdig gerealiseerd en onze teams konden onmiddellijk autonoom zijn met de performante software. Consolidation & Reporting zorgt ook voor verschillende automatisaties (de aanmaak van boekingen, presentatie van tax proof, ...) waardoor we een enorme tijdwinst waarnemen. De tool beantwoordt m.a.w. perfect de noden van internationale groepen op het vlak van consolidatie en rapportage.”

Information sur l'entreprise

Secteur d'activité
Leader dans la création et l’édition de jeux mobile
Fondé
1999
Siège social
Paris (France)
Chiffre d'affaires
Chiffre d’affaires 2016 : 257.2 millions €
Présence dans le monde
Groupe international. Présence en Europe, Asie, Amérique, Afrique.
Site Web de l'entreprise
http://www.gameloft.com/

Lire l'étude de cas complète

Téléchargez l'étude de cas en remplissant le formulaire à droite

11 Request demo Banner

Vraag een demo aan

Ontdek waarom meer dan 600 internationale ondernemingen de CPM-tools van Sigma Conso gebruiken om hun financiële processen te vereenvoudigen en hun groei te versnellen.
Vraag een demo aan