Robots de pharmacie 1 12

Information sur l'entreprise

Secteur d'activité
Le 3ème répartiteur pharmaceutique en France, avec 18,5% de parts de marché
Chiffre d'affaires
€ 3.4 Mds
Présence dans le monde
32 agences de répartition en France et 4 en Belgique.
Site Web de l'entreprise
www.cerp-rouen.fr
Klanten
7100

De return on investment – in enkele woorden

  • Geautomatiseerd proces: de implementatie van Consolidation & Reporting laat een volledige automatisatie van de consolidatie toe, inclusief aanmaak van de kasstroomtabel
  • Consolidatie in twee standaarden (IFRS en CRC-99-02) kan worden uitgevoerd in één enkele applicatie
  • Geen gebruik meer van Excel (wat tot op heden ook het gebrek aan flexibiliteit van de vorige applicatie weerspiegelt)
  • Finance teams zijn volledig autonoom voor de aanmaak van restitutierapporten, het opzoeken en corrigeren van fouten, …

De situatie

Cerp Rouen is een filiaal van de groep Sanastera, waaraan ze geconsolideerde jaarrekeningen moet rapporteren in IFRS. Daarnaast consolideert Cerp Rouen ook in een andere standaard. Door een gebrek aan flexibiliteit van de vorige applicatie, diende de groep beroep te doen op Excel voor bepaalde operaties. Het financiëel team maakte bijvoorbeeld gebruik van Excel om de gegevens te herwerken in CRC-99-02.

De groep was dus op zoek naar een innovatieve en full-web applicatie die de legale consolidatie van de groep kon vereenvoudigen.
Het financiële team van Cerp-Rouen was na enkele presentaties overtuigd dat Consolidation & Reporting van Sigma Conso perfect beantwoordde aan de noden van de groep. Deze keuze werd eveneens ondersteund door de kwaliteit van de technische en functionele helpdesk die Sigma Conso aanbiedt aan zijn klanten.

Het resultaat

Charles Cauchye is Financial Controller van Cerp-Rouen en vertelt ons over het gebruik van Consolidation & Reporting: “De software is gebruiksvriendelijk, snel en intuïtief. De moderne interface en de ergonomie maken het zeer aangenaam om de tool te gebruiken. Bovendien is de productie van restitutierapporten ook heel eenvoudig.”

De implementatie van Consolidation & Reporting zorgt ervoor dat de eindgebruikers volledig autonoom zijn in de productie van de geconsolideerde rekeningen. Dankzij de pivot rapporten en talrijke validaties, standaard aanwezig in de software, is het zeer gemakkelijk om elke fout zelfstandig op te sporen en te corrigeren. Op deze manier moet de groep niet systematisch beroep doen op de consultants of de hotline van Sigma Conso in geval van problemen. Dankzij de geavanceerde ergonomie kunnen de gebruikers bovendien ook autonoom de rapporten creëren die zij nodig hebben.

Sigma Conso Consolidation & Reporting springt ook uit het oog op vlak van performantie. Terwijl de consolidatie vroeger in twee stappen moest gebeuren en veel tijd in beslag nam, is het proces nu zeer gemakkelijk en neemt de consolidatie slechts enkele seconden in beslag. Daarnaast is ook het opvragen van rapporten zeer snel (het gaat hier opnieuw om enkele seconden). Met de vorige applicatie nam dit zeker vijf minuten in beslag en kon de groep bovendien terwijl niet werken met de applicatie omdat die slechts één scherm toelaat.

De implementatie van Consolidation & Reporting zorgt ervoor dat Cerp-Rouen het proces kan automatiseren voor een sneller en meer betrouwbaar resultaat.

Charles Cauchye, Group Controller bij Cerp Rouen, voegt toe:

“Consolidation & Reporting is een zeer innovatieve tool die gebaseerd is op moderne technologie. De software is gemakkelijk in gebruik en laat ons toe om volledig autonoom het consolidatie- en rapportageproces uit te voeren. Ik apprecieer voornamelijk de hoge performantie van de tool: consolidatieberekeningen worden in enkele seconden uitgevoerd en de winst in zowel tijd als kwaliteit van gegevens is aanzienlijk.”

Download hier de business case in *.pdf

Information sur l'entreprise

Secteur d'activité
Le 3ème répartiteur pharmaceutique en France, avec 18,5% de parts de marché
Chiffre d'affaires
€ 3.4 Mds
Présence dans le monde
32 agences de répartition en France et 4 en Belgique.
Site Web de l'entreprise
www.cerp-rouen.fr
Klanten
7100

Lire l'étude de cas complète

Téléchargez l'étude de cas en remplissant le formulaire à droite

11 Request demo Banner

Vraag een demo aan

Ontdek waarom meer dan 600 internationale ondernemingen de CPM-tools van Sigma Conso gebruiken om hun financiële processen te vereenvoudigen en hun groei te versnellen.
Vraag een demo aan