Seminar: the issue of currencies in consolidation

Désolé, cet article est seulement disponible en néerlandais. Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans une autre langue. Vous pouvez cliquer le lien pour changer de langue active.

Seminarie: de valuta problematiek in consolidatie

Naast een compleet gamma aan CPM software, voor zowel consolidatie, rapportering, reconciliatie van intercompany transacties als planning en budgetering, organiseert Sigma Conso ook verschillende opleidingen en seminaries doorheen het jaar.

Deze aangelegenheden bieden geïnteresseerden een ideale kans aan om zich te verdiepen in een bepaald thema en om ervaringen te delen met accountants, controllers, consolideurs en CFO’s van andere bedrijven.

Op 16 oktober 2014 organiseerde Sigma Conso een seminarie over de problematiek van omrekeningsverschillen. Deze kort, maar krachtige opleiding vond plaats in Gent en werd gevolgd door een dertigtal geïnteresseerden die tewerkgesteld zijn in verschillende internationale bedrijven: bouw, productie, verzekeringen…

Na een korte uiteenzetting van het programma, bracht onze consultant Hans Devloo verschillende thema’s naar voren omtrent de valuta problematiek. Zo werden volgende topics behandeld:

  • conversieprincipes
  • aanschaffing van een nieuwe entiteit met vreemde valuta in de consolidatiekring
  • wisselkoersverschillen bij intercompany reconciliatie
  • vreemde valuta en cash flow statement
  • dividenden in vreemde valuta

Na afloop werd er ook voldoende tijd voorzien om vragen te stellen en dieper in te gaan op specifieke cases.

Voor dit seminarie had Sigma Conso gekozen voor een kort programma tijdens de middag. Dit had als voordeel dat de deelnemers weinig verkeershinder ondervonden en het gaf hen de ideale kans om na afloop nog wat gedachten uit te wisselen tijdens een gezellig lunchmoment.

Partager l'article :
Articles récents
A lire dans le hors-série d’Option Finance du 4 décembre 2017 : La tranformation digitale, […]
Le tableau des flux de trésorerie au niveau consolidé – Problématique des devises  Par Jean-Luc […]
X