Seminar: the issue of currencies in consolidation

Ci spiace, ma questo articolo è disponibile soltanto in olandese. Per ragioni di convenienza del visitatore, il contenuto è mostrato sotto nella lingua alternativa. Puoi cliccare sul link per cambiare la lingua attiva.

Seminarie: de valuta problematiek in consolidatie

Naast een compleet gamma aan CPM software, voor zowel consolidatie, rapportering, reconciliatie van intercompany transacties als planning en budgetering, organiseert Sigma Conso ook verschillende opleidingen en seminaries doorheen het jaar.

Deze aangelegenheden bieden geïnteresseerden een ideale kans aan om zich te verdiepen in een bepaald thema en om ervaringen te delen met accountants, controllers, consolideurs en CFO’s van andere bedrijven.

Op 16 oktober 2014 organiseerde Sigma Conso een seminarie over de problematiek van omrekeningsverschillen. Deze kort, maar krachtige opleiding vond plaats in Gent en werd gevolgd door een dertigtal geïnteresseerden die tewerkgesteld zijn in verschillende internationale bedrijven: bouw, productie, verzekeringen…

Na een korte uiteenzetting van het programma, bracht onze consultant Hans Devloo verschillende thema’s naar voren omtrent de valuta problematiek. Zo werden volgende topics behandeld:

  • conversieprincipes
  • aanschaffing van een nieuwe entiteit met vreemde valuta in de consolidatiekring
  • wisselkoersverschillen bij intercompany reconciliatie
  • vreemde valuta en cash flow statement
  • dividenden in vreemde valuta

Na afloop werd er ook voldoende tijd voorzien om vragen te stellen en dieper in te gaan op specifieke cases.

Voor dit seminarie had Sigma Conso gekozen voor een kort programma tijdens de middag. Dit had als voordeel dat de deelnemers weinig verkeershinder ondervonden en het gaf hen de ideale kans om na afloop nog wat gedachten uit te wisselen tijdens een gezellig lunchmoment.

Condividi questo articolo :
Articoli recenti
IFRS 16 timeline: a quali scadenze bisogna attenersi? Il nuovo principio contabile IFRS 16 sarà […]
User Day Sigma Conso 2017 – Report Il 17 ottobre, Sigma Conso ha organizzato l’International […]
X